Indisk daal med kokos och chili

Lättlagat, gott och få kalorier - me like.
Jag älskar indisk mat, en av mina absoluta favoriträtter all time är underbara vegetariska palak paneer. Men i kväll ville jag testa något nytt - daal med röda linser.
Efter att ha googlat runt på tänkbara ingredienser och kryddkombinationer bestämde jag mig för att satsa en combo av kokosmjölk, chlil och garam masala. Det hela blev mycket lyckat - yummy som bara den! En portion landar på braiga 300 kcal.
Indisk daal á Y
3 dl röda linser
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 dl vatten
1 burk kokosmjölk
1 grönsaksbuljong
2 piri-piri
1 påse babyspenat
3 tomater
2 tsk garam masala
2 tsk mald spiskummin
2 tsk mald koriander
1 tsk mald ingefära
1 tsk salt
1/2 tsk cayennepeppar
Gör så här:
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i lite olja ihop med kryddorna i en större kastrull. Tillsätt linser, vatten, buljongtärning och kokosmjölk. Låt sjuda i 10 minuter utan lock. Hacka tomaterna grovt, tillsätt tomater och spenat - låt det sjuda ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt - servera med finhackade tomater och färsk koriander! Den som vill götta sig riktigt och inte bryr sig om kalorier äter med raijta och naan-bröd.
/Y