Marokansk kycklinggryta - lågkalori

Sjukt god gryta, mitt allra bästa recept!
Jag vet inte hur många gånger jag har lagat den här grytan de senaste tre månaderna, den är helt fantastisk! Otroligt kalorisnål och supergod på en och samma gång. 300g gryta med 1dl kokt basmatiris, 50g myntayogurt och en grönsallad landar på 450 kalorier. Cheap. Sweet.
GRYTAN
700g kycklingfilé
500g krossade tomater
1 stor gul lök
1dl torkade aprikoser
1,5dl gröna oliver
1 tärning kycklingbuljong
1 påse Santa Marias kryddmix - marokansk kyckling
mald ingefära
mald kanel
starkt paprikapulver
spiskummin
cayennepeppar
citron
MYNTAYOGURT
3dl turkisk yogurt
massor med mynta - torkad el färsk
en nypa salt
Gör så här: Hacka lök, torkade aprikoser och oliver, bryn litegrann och ställ åt sidan. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, stek i omgångar, salta! När allt är stekt häll kryddpåsen över kycklingen och rör runt, häll sedan i den frästa löken mm.
Tyvärr räcker inte kryddpåsen för att grytan ska bli god, man måste 'krydda upp' den själv. Ha därför i extra ingefära, kanel, spiskummin, cayennepeppar och stark paprika - jag kryddar på känsla!
Slå på de krossade tomaterna, smula i kycklingbuljongtärningen och gärna lite extra salt. Pressa ner rejält med citron i grytan medan den puttrar och smaka av tills det smakar gott. Ät med basmatiris och myntayogurt!
/Y
Äntligen! Är det grytan jag hört talas om? Måste prova!